top of page

Stage- of afstudeeropdrachten

Ben je op zoek naar een leerzame en inspirerende stageplek of afstudeeropdracht? In overleg met mijn werkgevers is er geregeld vraag naar enthousiaste studenten die meer willen leren over plantweerbaarheid. De locaties bevinden zich in Nederland, maar ook in het buitenland. Neem gerust contact op om jouw mogelijkheden te verkennen.

Tomaat wortels.jpeg

Biostimulanten

Botrytis WP.jpg

Biotoetsen

IMG_4411.JPG

Multipigmentmetingen

Proeven met biostimulanten

Bedrijven hebben veel interesse in de toepassing van biostimulanten. Kun jij ze hierbij ondersteunen en helpen bij het maken van de juist keuze? Dit kun je doen door in nauwe samenwerking met teeltmanagers proeven op een bedrijf uit te voeren, dit nauwkeurig op te volgen en gerichte plantmetingen te doen. Zo zorg je ervoor dat jouw onderzoek gaat bijdragen aan de weerbaarheidspuzzel van een bedrijf.

Ontwikkeling van biotoetsen

Om in de praktijk te toetsen of biostimulanten de weerbaarheid verhogen, is het ook mogelijk om als indicator een biotoets in te zetten. Hierbij worden plantendelen in een afgesloten, geconditioneerde ruimte gezet en blootgesteld aan een organisme om te volgen hoe snel deze zich kan verspreiden. Vind je het leuk om zelfstandig in een laboratorium met plant- en schimmelmateriaal te werken? Dan is dit wellicht iets voor jou.

Gebruik maken van pigmentmeter

De weerbaarheid van een plant is onder meer te bepalen door de groene, gele en rode bladpigmenten te meten. Dit kan een aanvullende meetmethode zijn, naast het verzamelen van gegevens over de groei van een plant en nutrientenanalyses. In overleg is het mogelijk om de meetapparatuur te gebruiken. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden voor jou/jullie project.

bottom of page